Onze strijd

VASTSTELLING

 

In de bestrijding van de steeds groter wordende vervuiling, tegen de opwarming van het klimaat, in de bestrijding van de greenwashing en tegen de politiek die het hoofd in het zand steekt, is het meer dan hoog tijd om in te grijpen.

 

Onze wapens ?
We bieden u een badkamer met nul afval.

 

Ons strijdveld ?
De hele wereld, maat! (maar we beginnen braafjes met België 😉)

STAND VAN ZAKEN

 

Ons afval ligt overal, op de bodem van de oceanen, in de bergen, bovenop de bomen, begraven in de grond en zelfs…. in de walvissen. Deze afval, geproduceerd in één eeuw, zal honderden jaren nodig hebben om af te breken, en zelfs duizenden jaren in het geval van de meest agressieve afval Wij wensen niet deel te nemen aan deze massieve vernietiging. Wij kiezen ervoor om in de aanval te gaan!

 

Een gezin van 4 personen verbruikt gemiddeld op jaarbasis:
30 flacons douchegel
30 shampoo flessen
30 tubes tandpasta
30 deodorantbussen

 

We schatten vandaag de afvalberg, voortvloeiend uit de badkamer van een gezin van 4, op 25kg per jaar. Solide cosmetica (in de goeie vorm en verpakt in eco-verpakking) schroeft dit cijfer terug tot…. iets boven nul!

HET BESTE AFVAL IS DATGENE WAT MEN NIET PRODUCEERT !

 

De vervaardiging van een voorwerp, misschien een toekomstig afvalproduct, genereert op diens beurt… afval. Slechts 10% van de grondstoffen, wereldwijd gebruikt, bevindt zich in de eindproducten. 90% van de grondstoffen wordt meteen omgezet in afval.

 

Voorbeeld: Er is 1,5kg afval nodig om 1 plastic tandenborstel te vervaardigen. U kan zich indenken hoeveel ton afval er nodig is om flacons voor douchegel, shampoo… te vervaardigen en dat over heel de wereld.

VERBORGEN AFVAL

 

Opgelet, het is niet omdat een cosmetica solide is, dat het geen afval produceert. Inderdaad, het afval kan verborgen zitten in de samenstelling van het cosmetica product (siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen, polymeren, sulfaten,… die we terugvinden in het grondwater en uiteindelijk in onze oceanen en die het hele ecosysteem bedreigen).

 

Sommigen deinzen er niet voor terug om mee te walsen op de ‘nul afval’ golf. Kwestie dus van geduld en aandachtig de ingrediënten te lezen, die verplicht vermeld staan op de cosmetische producten die u aanschaft. De samenstelling van onze producten is het resultaat van verschillende maanden studie. We garanderen volledige biologische afbreekbaarheid van alle door ons geselecteerde producten.

DOELTREFFENDHEID

 

We zijn er fier op om u een nul afval alternatief aan te bieden dat even aangenaam is als de conventionele tegenhanger. Aangezien de grote industrieën, we kunnen het niet ontkennen, ons gewend gemaakt hebben aan een zeker comfort op gebied van texturen en andere en we niet willen dat niet-ingewijden zich gevangen voelen en het beschouwen als een stap achteruit op gebied van gemak, comfort, textuur en aanbrenging. We doen onze uiterste best om efficiënte cosmetica die eveneens aangenaam in gebruik zijn, aan u voor te stellen.

ONZE VERPAKKINGEN

 

Verplicht door de Europese cosmetische regelgeving met betrekking tot cosmetische producten, zijn wij onderworpen aan een zeer strenge wetgeving. Liever dan ons op de vingers te laten tikken, hebben wij ervoor gekozen u onze producten aan te bieden in volledig composteerbaar en dus volledig biologisch afbreekbaar, licht karton.

SOLIDE COSMETICA ENKEL VOOR EEN BIJDEHANDSE SELECTE GROEP ?

 

Het verkopen in vrac in winkels krijgt steeds meer aanhang in België en we kunnen dat initiatief alleen maar toejuichen. Mensen worden wakker geschud, gaan gewetensvol handelen en daar zijn wij heel gelukkig mee. Onze strijd wordt uw strijd.

 

Helaas is nog niet iedereen op de hoogte van de alternatieve oplossingen voor de conventionele cosmetica. Dat is jammer. Daarom stellen we alles in het werk om solide cosmetica bereikbaar te maken voor het grote publiek. Want, eerlijk, een overtuigd gezin betekent -25kg afval per jaar. Schrik dus niet wanneer u ons ziet… overal !


AFBEELDINGEN
FERMER