Het bedrijf

Het bedrijf, de Wash Curlier Cousin familie

Het Wash Wash Cousin merk begon in 2017 in een yurt dankzij de inspanningen van Christel Carlier. In het begin wilde Christel voor haar familie een serie afvalvrije cosmetica, die de gezondheid van haar kinderen zou respecteren.

Het succes kwam snel en in 2019 startten Christel en haar broer Martin hun bedrijf, WWC Sprl, op op het familieterrein… Twee jaar later werken er 9 mensen bij Wash Wash Cousin en zijn we van plan er nog eens 5 extra aan te nemen in 2021 om aan de groeiende vraag te voldoen.

Begin 2020 werd er een nieuw productielaboratorium genaamd ‘GMP (Good Manufacturing Process) certified’ gebouwd, en we zullen de faciliteiten verdubbelen in 2021.

Wat ons uniek maakt

Het bedrijf

De kracht van ons bedrijf is dat we alle processen zelf beheren: formule-ontwikkeling, selectie van grondstoffen, productie, communicatie en productplaatsing, verkoop en export.

formulation
Formule-ontwikkeling
matiere
Selectie van grondstoffen
production
Productie
communication
Communicatie en productplaatsing
ventes
Verkoop en export
De producten

Momenteel bieden we een assortiment van afvalvrije cosmetica, die bekend staan om hun kwaliteit, voor het hele gezin.
We voegen continue toe aan ons assortiment:

  • Ons bedrijf behoudt een gestaag tempo in het ontwerp en de marketing van 4-5 nieuwe producten per jaar.

  • Momenteel is er een assortiment in de pijplijn voor de hospitality industrie en hebben we talloze innovatieve projecten gepland voor 2022!

  • We ontvingen de COSMOS, Artisanat Certifié en de Mention Slow Cosmétique certificeringen als bewijs van onze know-how in de formulering van onze producten, hun samenstelling en ons marketingmodel.

logos

De teamleden: een schat aan talent

Christel, de oudste dochter, is ook betrokken bij het project. Christel studeerde af in Public Relations, is een aromatoloog en volgt een doorlopende training over cosmeticachemie. Ze beheert de R&D (Research and Development) en communicatieafdelingen.

Martin, de zoon, is de verkoopmanager.

Valentine, de jongste, heeft een sterke ervaring op farmaceutisch gebied en vaccin productie. Ze is onze productiemanager.

Sarah is een aromatherapeut en verpleegster en heeft de leiding over verschillende projecten, waaronder onze trainingsworkshops en conferenties.

Christian, de vader, is leidinggevende in de farmaceutische industrie en heeft veel ervaring in export, strategie en het oprichten van bedrijven.

Xavier, de schoonzoon, is onze facturerings-, leverings- en logistiek coordinator.

Alexandra, Andrea en Vincent zijn productiemedewerkers en maken in hun taken gebruik van hun ervaring op het gebied van farmaceutica en voedselproductie.

Onze ambitie voor 2021 is om onze activiteiten uit te breiden en op zoek te gaan naar partners voor de lange termijn in Europa, terwijl we onze waarden van Wash Wash Cousin behouden.

Contact

Christian Carlier

papy@washwashcousin.be